Nachwuchsgruppenleiter/innen | leader of junior research group

Die JMU fördert zunächst bis zu 5 Jahre im gesamten universitären Spektrum insgesamt 13 Nachwuchsgruppen. Zur Verstärkung der Forschungsleistung wurden in allen Fakultäten zukunftsweisende Themengebiete identifiziert. Sie bringen Ihr eigenes innovatives Forschungskonzept zu einem der genannten Felder mit. Bitte formulieren Sie dazu Ausgangslage, Forschungsprogrammatik und Meilensteine verbunden mit einem Begleitschreiben und Ihrem C. V. inkl. Publikationsliste.

For an initial period of up to 5 years, JMU provides support for a total of 13 junior research groups across the whole range of disciplines covered by the University. For this programme, the University has identified leading-edge fields of research in all of its Faculties. Have you developed your own innovative approach to research in one of these fields? Please prepare a document describing the issue you intend to address including your research strategy and research milestones and submit this to the University of Würzburg together with your cover letter, CV and a list of your publications.

An der Philosophischen Fakultät können Sie sich für eines von fünf Themenfeldern bewerben:
Apply for the position of leader in one of our five junior research group topics:

Cultural Anthropology of Asia

• Schriftlichkeit und Gesellschaft
    Writing and Society

• Europa regional. Recht – Raum – Religion als historische Faktoren politisch-kultureller Differenzierung
    Rethinking Europe from its Regions: Law, Space, and Religion as Historical Factors in Political-Cultural Differentiation

• Computerlinguistik / Semantische Textanalyse mit maschinellem Lernen
    Computer Linguistics / Using machine learning for semantic text analysis